REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný ocet II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ocet připravený z jablečných slupek, octa, cukru a suchých chlebových kůrek.


Ingredience:
50 gcukru
30 gsuchých chlebových kůrek
1/8 locta
voda
plátýnko
okurková sklenice o objemu 3 l
1 kgjablečných slupek

Postup:

1. Jablečné slupky vložíme do okurkové sklenice o objemu 3 l, přidáme ocet, cukr, chlebové kůrky a vše zalijeme studenou vodou
2. Povážeme celofánem, který na několika místech propíchneme jehlou a postavíme na okno nebo do teplé místnosti
3. Když skončí kvašení a tekutina se vyčistí, ocet scedíme přes plátno do sklenic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy