ochucené octy
Bazalkový ocet
Tímto bylinkovým octem získají saláty a bílé omáčky pikantní chuť.
Bezinkový ocet
Tento ochucený ocet z vyluhovaných květů černého bezu a octa 8 % se skvěle hodí na dochucení zeleninových salátů. Má ale také léčivé účinky, naše prababičky s ním léčily horečné stavy. Vodou zředěným bezovým octem v poměru 1:4 si natíraly při horečkách chodidla, dlaně a spánky.
Česnekový ocet se zázvorem
Feferonkou a zázvorem ochucený vinný ocet.
Estrgonový ocet
V domácích podmínkách připravený ocet s vůní a chutí po estragonu.
Jablečný ocet
Receptůra na výrobu ochuceného octa.
Jablečný ocet II.
Ocet připravený z jablečných slupek, octa, cukru a suchých chlebových kůrek.
Malinový ocet
Receptůra na výrobu ovocného octa.
Ovocný ocet
Receptůra na výrobu ochuceného octa.
reklama