REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ochucené octy

Bazalkový ocet

Tímto bylinkovým octem získají saláty a bílé omáčky pikantní chuť.

Bezinkový ocet

Tento ochucený ocet z vyluhovaných květů černého bezu a octa 8 % se skvěle hodí na dochucení zeleninových salátů. Má ale také léčivé účinky, naše prababičky s ním léčily horečné stavy. Vodou zředěným bezovým octem v poměru 1:4 si natíraly při horečkách chodidla, dlaně a spánky.

Česnekový ocet se zázvorem

Feferonkou a zázvorem ochucený vinný ocet.

Estrgonový ocet

V domácích podmínkách připravený ocet s vůní a chutí po estragonu.

Jablečný ocet

Receptůra na výrobu ochuceného octa.

Jablečný ocet II.

Ocet připravený z jablečných slupek, octa, cukru a suchých chlebových kůrek.

Malinový ocet

Receptůra na výrobu ovocného octa.

Ovocný ocet

Receptůra na výrobu ochuceného octa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy