REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jiné zpracování hub

Houby mléčně kvašené

Tato úprava hub je u nás poměrně málo používaná, častěji se s ní setkáme v Rusku nebo Bělorusku. Jde o povařené houby naložené v solném roztoku, zkvašené, nakonec případně i sterilované.

Houby v soli

Mírně na slunci zavadnuté houby naložené do soli.

Houby v soli II.

Různé druhy lesních hub nakrájené na plátky a promíchané se solí, částečně zbavené tekutiny naskládané do sklenic a povázané celofánem. Vzhledem k vysokému obsahu soli se takto uskladněné houby nemusejí zavařovat.

Houby v tuku

Jedna z variant uskladnění hub. Houby zbavené vody, zalité převařeným máslem nebo jiným dobrým tukem, sterilované.

Houby v tuku II.

Houby naložené v tuku používáme k přípravě náplní do omelet, do smažených vajíček nebo jako ingredienci do omáček a polévek.

Syrové houby v tuku

Syrové, nepodušené houby nakrájené na plátky, zalité horkým, převařeným máslem.

Uzená hlíva ústřičná

Očištěné, osolené, odleželé houby, druhý den vyuzené v teplém kouři na sítech, ve sklenicích zalité olejem a dochucené kořením, další den sterilované. Takto naložené houby se dají použít na různé saláty nebo je konzumujeme samotné, vyndané z oleje jako chut’ovku. Olej lze také s úspěchem dále využít, například do salátů nebo mletých mas. Má zajímavou vůni a dá jídlu šmrnc, podobně jako zavařené houby.

Uzené lišky v oleji

Takto konzervované houby podáváme jako chuťovku k pivu i vínu, nebo na přípravu různých pikantních salátů, kde využijeme i aromatizovaný a ochucený olej.

Uzené syrovinky v oleji

Syrovinka je vynikající houba tvrdé konzistence vhodná také na uzení. Může se ale konzumovat i za syrova, takže ji před uzením nemusíme povařovat.

Uzení hub

Tvrdé houby lze také úspěšně vyudit! Víte, jak houby vyudit? Toto je vyzkoušený recept.

Zmrazené houby

Jedna z možností, jak zpracovat větší množství hub, které nejsme schopni okamžitě upotřebit.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.