REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené syrovinky v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Syrovinka je vynikající houba tvrdé konzistence vhodná také na uzení. Může se ale konzumovat i za syrova, takže ji před uzením nemusíme povařovat.


Ingredience:
1000 gryzce syrovinky
1 lžíceuzené červené papriky
2 kuliček nového koření
2 kuliček celého pepře
2 kuliček jalovce
1 ksstroužku česneku
olej
A dále:
zavařovací skleničky s víčky

Postup:

1. Syrovinky očistíme, odkrojíme nožky, které podélně přepůlíme
2. Větší klobouky nakrájíme na poloviny, čtvrtiny, malé plodnice necháme celé
3. Rozložíme do vyhřáté udírny na síta a udíme při 70-80 °C teplým kouřem
4. Vyuzené houby musí být pružné, nevysušené
5. Vyuzené houby v míse promícháme s olejem, lžící uzené červené papriky, která zdůrazní uzenou chuť
6. Do skleničky na dno dáme na plátky nakrájený stroužek česneku, jalovec, celý pepř a nové koření
7. Naplníme houbami, zalijeme olejem, aby byly houby zcela ponořené
8. Uzavřeme víčkem a skladuje v lednici, dokud nespotřebujeme.

Doporučení:

Tyto houby vydrží v lednici i rok, pokud je nezkonzumujeme dříve.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy