REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené lišky v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto konzervované houby podáváme jako chuťovku k pivu i vínu, nebo na přípravu různých pikantních salátů, kde využijeme i aromatizovaný a ochucený olej.


Ingredience:
1000 glišek (liška obecná, liška bledá)
slunečnicový olej
bobkový list
celý pepř
jalovec
česnek

Postup:

1. Očištěné lišky v celku povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat
2. Osušené lišky rozložíme na síta, vložíme do vytopené udírny, udíme teplým kouřem při 80 °C po dobu 120 minut (vyuzené houby by měly mít pružnou konzistenci, zlatavou barvu, nesmí být příliš vysušené a tvrdé)
3. Na dno 0,3 l sklenky dáme nakrájený stroužek česneku, 2 kuličky jalovce, 2 kuličky celého pepře, 1 bobkový list
4. Nasypeme vyuzené houby a zalijeme kvalitním slunečnicovým olejem a uložíme v chladu.

Doporučení:

Vydrží v oleji v lednici, rok i déle pokud je dříve nezkonzumujeme. Uzené houby v oleji jsou delikatesa.

Poznámka:

Velmi se osvědčily lišky pro svoji tvrdou a pružnou konzistenci, s úspěchem lze vyudit i další druhy hub: Uzení hub.Text foto Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy