REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzení hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvrdé houby lze také úspěšně vyudit!


Ingredience:
tvrdší houby
nové koření
celý černý pepř
jalovec
hřebíček
olej
sůl

Postup:

1. Plodnice tvrdších hub důkladně očistíme, pokrájíme, prosolíme a necháme do druhého dne odležet
2. Takto připravené houby opláchneme, scedíme a na sítech v dobře vytopené udírně je udíme teplým kouřem asi 2 hodiny
3. Vyuzené houby naskládáme do zavařovacích skleniček, okořeníme dle chuti a zalijeme olejem
4. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C, druhý den sterilujeme znovu cca 20 minut.

Doporučení:

Takto upravené houby se hodí k dalšímu použití dle příslušných receptur.

Poznámka:

Vyuzením hub dosáhneme zvýraznění jejich chuti. Udíme masitější houby jako například hlívu ústřičnou, čirůvku dvoubarevnou nebo fialovou, hřib hnědý …Další informace k uzení hub najdete v naší škole vaření v článku: Uzení hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy