REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrazené houby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností, jak zpracovat větší množství hub, které nejsme schopni okamžitě upotřebit.


Ingredience:
mladé zdravé plodnice hub
mikrotenové sáčky
při tepelném zpracování:
tuk
voda
sůl

Postup:

A) 1. Houby důkladně očistíme, omyjeme a necháme proschnout
2. Pak je nakrájíme na plátky
2. Uložíme je do mikrotenových sáčků a vysajeme z nich vzduch
3. Sáčky s houbami ihned vložíme do mrazničky.

B)
1. Očištěné houby předvaříme v osolené vodě
2. Vaříme 3-5 minut, pak je scedíme a zmrazíme v tomto stavuC)
1. Houby důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky
2. Podusíme je ve vlastní šťávě (houby na menším množství tuku orestujeme, jakmile pustí vodu, pár minut je dusíme)
3. Jakmile se odpaří část tekutin, necháme je vychladnout a pak je ihned zamrazíme, nejlépe v umělohmotných dózách s poklopem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy