REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně na slunci zavadnuté houby naložené do soli.


Ingredience:
libovolné množství pevných hub
sůl (na 1 kg hub dáváme 150 g soli)
sklenice s víčky

Postup:

1. Opláchnuté, očištěné houby nakrájíme na plátky
2. Necháme je na slunci trochu zavadnout, rovněž sůl určenou k prosolení dáme na slunce přesušit
3. Houby opatrně promícháme se solí, abychom je nerozdrtily, dáme je do sklenic, navrch dáme ještě vrstvičku soli
4. Sklenice povážeme nebo je důkladně uzavřeme víčky.

Doporučení:

Takto uskladněné houby můžeme použít jako čerstvé, nejsou solí nasyceny!

Poznámka:

Drobné hříbky, úplně malé žampióny … můžeme přidat celé mezi ty nakrájené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy