REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v soli II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Různé druhy lesních hub nakrájené na plátky a promíchané se solí, částečně zbavené tekutiny naskládané do sklenic a povázané celofánem. Vzhledem k vysokému obsahu soli se takto uskladněné houby nemusejí zavařovat.


Ingredience:
různé druhy lesních hub
Na 1 kg hub:
200-250 gsoli
sklenice
celofán

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na slabší plátky
2. V keramické míse nebo jiné vhodné nádobě je prosypeme solí, promícháme a necháme chvíli odležet
3. Až houby pustí tekutinu, lehce ji z nich vymačkáme
4. Plátky pak naskládáme do sklenic a povážeme celofánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy