REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v tuku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant uskladnění hub. Houby zbavené vody, zalité převařeným máslem nebo jiným dobrým tukem, sterilované.


Ingredience:
libovolné množství tvrdých hub
máslo nebo jiný dobrý tuk
sůl
menší zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Opláchnuté, okapané tvrdé houby pokrájíme na plátky
2. Mírně osolené je podusíme, až se voda odpaří
3. Naplníme je do malých sklenic s uzávěrem a zalijeme převařeným (rozpuštěným) máslem nebo jiným dobrým tukem tak, aby na houbách byla vrstva 1 cm silná
4. Uzavřeme a sterilujeme 40 minut při 90 °C.

Doporučení:

Naplníme-li horké houby do sklenice tak, aby mezi nimi nebyly vzduchové bublinky a zalijeme horkým tukem, nemusíme je sterilovat.

Poznámka:

Houby v tuku dáváme do polévek, omáček, nebo je smažíme s vajíčky. Vrchní tuk dáme do hrnce, přidáme houby, zahřejeme a přidáváme do pokrmů nebo zalijeme vejci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy