REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v tuku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby naložené v tuku používáme k přípravě náplní do omelet, do smažených vajíček nebo jako ingredienci do omáček a polévek.


Ingredience:
1 kgrůzných druhů hub
100 gmásla nebo ztuženého tuku
sklenice na zavařování
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky
2. Osolíme je a podusíme je tak 15 minut, až se šťáva téměř vysmahne, pak přidáme tuk a necháme jej rozpustit
3. Připravené houby dáme do malých zavařovacích skleniček, povrch každé pokryjeme vrstvičkou rozpuštěného tuku a dobře uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 45 minut při teplotě 95 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy