REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Syrové houby v tuku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby nakrájené na plátky, zalité horkým, převařeným máslem.


Ingredience:
libovolný počet pěkných tvrdých hub
máslo
sůl
voda na omytí hub
sklenice s uzávěry

Postup:

1. Houby důkladně opláchneme a necháme okapat
2. Tvrdé hlavičky hub nakrájíme na plátky a necháme 2-3 hodiny oschnout
3. Klademe je do skleniček ve vrstvách a zaléváme horkým, převařeným a osoleným máslem
4. Sklenice po naplnění ukončíme vrstvou másla a povážeme nebo raději důkladně uzavřeme víčky.

Doporučení:

Houby v tuku dáváme do polévek, omáček, nebo je smažíme s vajíčky. Vrchní tuk dáme do hrnce, přidáme houby, zahřejeme a přidáváme do pokrmů nebo zalijeme vejci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy