ostatní (jinde neuvedené zabijačkové recepty)
Buchta do jitrnic
Recept pro přípravu buchty potřebné při porážce a úpravě prasete.
Cukroví z vnitřního sádla
Využití plstního sádla při domácí zabíjačce. Recept nám poslala paní Maruš.
Česnekovo-paprikový vepřový lalok
Pochoutka vesnických zabíjaček, když se vařilo maso v kotli na ovar, tlačenky, či jitrnice. Proč si ji nepřipravit také na Silvestra! Místo vepřového laloku lze použít i tučný bůček bez kosti, ovšem lalok jde dnes běžně koupit u soukromých řezníků.
Domácí vyškvařené sádlo
Sádlo z tučného masa nakrájené na kostky nebo pomleté, vyškvařené, podlité mlékem, doškvařené dozlatova.
Škvarkové pagáčky
Pečené bochánky z mletých škvarků, žloutků a mouky.
Škvarky z domácí zabijačky
Škvarky připravené při domácí zabijačce ze hřbetního sádla.
Škvařené sádlo
Postup při škvaření sádla.
Vepřová krev s kroupami
Zpracování krve při zabijačkách. Jedna z možností, jak ji upotřebit.
Vepřová krev zapečená
Využití krve při domácí zabijačce.
Zabíjačková směska na topinky
Skvělá svačina pro znavené pomocníky při zabijačce. Ale stejně tak skvělé pohoštění pro přátěle i když zrovna neprovádíte porážku prasete, pokud máte doma tři zásadní suroviny, tedy kysané zelí, jelítkový a jitrnicový prejt.
reklama