REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukroví z vnitřního sádla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Využití plstního sádla při domácí zabíjačce. Recept nám poslala paní Maruš.


Ingredience:
250 gplstního (vnitřního) sádla
300 ghladké mouky
250 mlšlehačky
1 sáčekvanilkového cukru
moučkový cukr

Postup:

1. Sádlo pomeleme a spolu s moukou a šlehačkou smícháme v míse na hladké těsto
2. Rozválíme na asi půl centimetru vysokou placku a vypichujeme z ní velké vzory, protože při pečení se dost zmenší
3. Dáváme na suchý nevymazaný plech, blízko sebe, protože se zmenší a neslepí
4. Pečeme v hodně vyhřáté troubě na 200 °C, dorůžova
5. Po upečení ještě teplé balíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Doporučení:

– Osobně dělám velké kroužky, kolečka a hvězdičky.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Toto cukroví se dělalo vždy po zabíjačce protože se tím dalo spotřebovat sádlo které má prase na vnitřní straně hrudníku(žeber). Vnitřní sádlo má jinou kvalitu než sádlo podkožní a toto zpracování je vyhovující. Dělám jej z více dávek. Ovšem pro začátek si je lepší udělat jen jednu dávku na vyzkoušení a ochutnání. Dnes se může dát sádlo po zabíjačce do mrazáku a cukroví se může dělat kdy nám to vyhovuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy