REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krev s kroupami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zpracování krve při zabijačkách. Jedna z možností, jak ji upotřebit.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
250 gkrup
100 gbůčku nebo syrového sádla
50 gcibule
20 gmásla nebo sádla
1 lvepřové krve
pepř
sůl

Postup:
  1. Kroupy nasypeme do vhodné nádoby, zalijeme vlažnou vodou, propereme a scedíme, dáme do hrnce a přidáme vodu, které by mělo být zhruba 4-5x více než krup, necháme 30 minut odstát, pak vodu osolíme, přidáme kousek másla nebo sádla a vše přivedeme k varu, vaříme do změknutí, tedy podle velikosti krup 20 až 30 minut, pak je scedíme a necháme důkladně okapat a proschnout
  2. Tučné vepřové maso nebo sádlo nakrájíme a vyškvaříme, na to přisypeme drobně nakrájenou cibulku, jakmile zrůžoví, přilijeme vepřovou krev a za stálého míchání prováříme
  3. Přidáme uvařené kroupy, směs stále prováříme, mícháme, až je krev tmavá, podle chuti okořeníme pepřem a osolíme.
  4. Podáváme například se zelím.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy