REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krev zapečená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Využití krve při domácí zabijačce.


Ingredience:
0,5 lvepřové krve
9 ksbrambor
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
40 ghladké mouky
sádlo
sůl

Postup:

1. Syrové, oškrabané brambory nastrouháme
2. Cibuli nakrájíme na menší kostičky a osmahneme na sádle dorůžova
3. Orestovanou cibuli přidáme k bramborám, přilijeme dobře rozmíchanou krev, sůl, koření a nakonec vše trochu zahustíme moukou
4. Ještě jednou dobře promícháme a přelijeme na dobře vymaštěný pekáč nebo plech s vyšším okrajem 5. V předehřáté troubě na 200 °C prudce zapečeme
6. Upečený pokrm krájíme na čtverce a podáváme s chlebem nebo uvařeným bramborem a salátem z kysaného zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy