Využití krve při domácí zabijačce.
Ingredience:
0,5 l | vepřové krve |
9 ks | brambor |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší cibule |
40 g | hladké mouky |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Syrové, oškrabané brambory nastrouháme
2. Cibuli nakrájíme na menší kostičky a osmahneme na sádle dorůžova
3. Orestovanou cibuli přidáme k bramborám, přilijeme dobře rozmíchanou krev, sůl, koření a nakonec vše trochu zahustíme moukou
4. Ještě jednou dobře promícháme a přelijeme na dobře vymaštěný pekáč nebo plech s vyšším okrajem 5. V předehřáté troubě na 200 °C prudce zapečeme
6. Upečený pokrm krájíme na čtverce a podáváme s chlebem nebo uvařeným bramborem a salátem z kysaného zelí.