REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové pagáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené bochánky z mletých škvarků, žloutků a mouky.


Ingredience:
600 ghladké mouky
300 gmletých škvarků
30 gdroždí
30 gsádla
1/4 lmléka
2 ksžloutky
2 lžícebílého vína
1 lžičkapráškového cukru
1 lžičkasoli

Postup:

1. Droždí v mléce s cukrem a s trochou mouky necháme vzejít
2. Z poloviny moky, do které přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a víno, vypracujeme těsto a necháme kynout
3. Druhou polovinu mouky se škvarky zpracujeme na tukový bochánek
4. Kynuté těsto rozválíme, doprostřed položíme tukový bochánek, přes který složíme rozválené těsto na třetiny a necháme chvíli odpočinout
5. Těsto s bochánkem uprostřed rozválíme a překládání opakujeme ještě dvakrát, tak jak připravujeme listové těsto
6. Nakonec těsto vyválíme na 20 mm tloušťky, vykrájíme z něho kolečka, na povrchu je nožem načárkujeme a vkládáme do dobře předehřáté trouby a dorůžova upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy