REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zabíjačková směska na topinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá svačina pro znavené pomocníky při zabijačce. Ale stejně tak skvělé pohoštění pro přátěle i když zrovna neprovádíte porážku prasete, pokud máte doma tři zásadní suroviny, tedy kysané zelí, jelítkový a jitrnicový prejt.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
1 ksvětší jitrnice
1 ksvětšího jelita
1 ksvelká cibule nebo 2 menší
1 vrchovatá lžícesádla
1/4 lžičkymajoránky
čerstvě nadrcený černý pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zezlátnout na dobře rozpáleném sádle
  2. Zelí vymačkáme trochou šťávy pak podlijeme cibulový základ, přidáme zelí, zamícháme a chvíli podusíme, až se odpaří téměř všchna tekutina, občas zamícháme
  3. Zelí rozdělíme na polovinu
  4. V hlubší pánvi, nebo v hrni smícháme zelí s jelítkovým prejtem, v druhé pánvi nebo hrnci pak zelí s jitrnicovým prejtem, promícháme, okořeníme pepřem, majoránkou, osolíme
  5. Podáváme teplé nejlépe na topince, ale lze použít i čerstvý chléb.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy