Skvělá svačina pro znavené pomocníky při zabijačce. Ale stejně tak skvělé pohoštění pro přátěle i když zrovna neprovádíte porážku prasete, pokud máte doma tři zásadní suroviny, tedy kysané zelí, jelítkový a jitrnicový prejt.
Ingredience:
500 g | kysaného zelí |
1 ks | větší jitrnice |
1 ks | většího jelita |
1 ks | velká cibule nebo 2 menší |
1 vrchovatá lžíce | sádla |
1/4 lžičky | majoránky |
čerstvě nadrcený černý pepř | |
sůl |
Postup:
- Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zezlátnout na dobře rozpáleném sádle
- Zelí vymačkáme trochou šťávy pak podlijeme cibulový základ, přidáme zelí, zamícháme a chvíli podusíme, až se odpaří téměř všchna tekutina, občas zamícháme
- Zelí rozdělíme na polovinu
- V hlubší pánvi, nebo v hrni smícháme zelí s jelítkovým prejtem, v druhé pánvi nebo hrnci pak zelí s jitrnicovým prejtem, promícháme, okořeníme pepřem, majoránkou, osolíme
- Podáváme teplé nejlépe na topince, ale lze použít i čerstvý chléb.