Karbanátky ze zelí, brokolice, ovesných vloček a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova a servírované s tvarohovým dipem.
Ingredience:
200 g | ovesných vloček |
1 lžička | majoránky |
1 lžička | mletého kmínu |
2 lžíce | strouhanky |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
1/2 ks | bílé hlávky zelí |
1/4 ks | brokolice |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hlávkové zelí nakrájené na kostičky a na malé růžičky rozebranou brokolici dáme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat 2. Do mísy dáme brokolici, zelí, vejce, polovinu vodou propláchnutých okapaných ovesných vloček, oloupané utřené stroužky česneku, kmín a majoránku, vše dobře promícháme, dochutíme solí i pepřem a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout
3. Pak do mísy přidáme trochu strouhanky, zbylé nenamočené ovesné vločky, promícháme a vytvarujeme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Na tvarohový dip do mísy dáme očištěné na kolečka nakrájené jarní cibulky, přidáme měkký tvaroh, mletou sladkou papriku, promícháme a dochutíme solí a mletým pepřem
5. Karbanátky servírujeme s tvarohovým dipem a vařenými bramborami.