Na nudličky nakrájená zelenina opečené na oleji, promíchaná s mozzarellou, bazalkou a nasekanými mandlemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | mrkve |
500 g | kedlubny |
250 g | sýra Mozzarella |
4 lžíce | mandlí |
4 lžíce | oleje |
1 lžička | sójové omáčky |
trochu cukru | |
několik snítek bazalky | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z kedlubny odřízneme vnitřní mladé lístky, oloupeme je a nakrájíme na tenké nudličky
2. Oškrábanou mrkev a mozzarellu nakrájíme na tenké proužky
3. Omyjeme bazalku, osušíme a otrháme lístečky, spolu s ostatními kedlubnovými lístky nadrobno nasekáme
4. Olej v pánvi pouze mírně zahřejeme, přidáme zeleninu a za stálého míchání 8 minut restujeme, pak ji odsuneme na okraj pánve
5. Nasekané mandle osmahneme na středu pánve, přidáme bazalku a mozzarellu, vše smícháme se zeleninou a ještě 1 minutu opékáme
6. Nakonec zeleninovou směs ochutíme pepřem a solí, cukrem a pro výraznější chuť přidáme lžičku sójové omáčky.