REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso ve vlastní šťávě II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě je výborný polotovar k přípravě dalších pokrmů na chatách či dovolené, kde je omezená možnost přípravy potravin a hlavně malá kapacita vychlazeného prostoru. Také vám zkrátí čas přípravy oběda a tak umožní užívat si skvělou dovolenou.


Ingredience:
Rozpis na cca 7 sklenic o objemu 720 ml:
4 kgvepřového masa (plecko nejlépe na půl s libovějším bůčkem i s kůží)
76 grychlosoli (například Praganda)
zavařovací sklenice s uzávěrem o objemu 720 ml

Postup:

1. Pod tekoucí studenou vodou opláchnuté, důkladně okapané vepřové maso nakrájíme na kostky velké 1,5 až 2 cm
2. Maso promícháme se solí, kterou přesně odměříme, propracujeme rukama, abychom vetřeli sůl do masa a naplníme čisté zavařovací sklenice
3. Okraje sklenic důkladně otřeme, dobře uzavřeme a úplně potopené vaříme 2 hodiny, zdroj tepla vypneme a sklenice necháme do druhého dne v hrnci
4. Druhý den přivedeme vodu v hrnci opět k varu a od doby varu vaříme ještě 1 hodinu
5. Mírně vychladlé sklenice ukládáme do sklepa nebo spíže.

Doporučení:

Pokud použijete i část bůčku s kůží, vytvoří se ve sklenicích chutný rosol, kdo ho nemá rád, připraví si tento polotovar jen z vepřového plecka.

Poznámka:

Další informace o zavařování masa najdete v naší škole vaření: Zavařování (sterilace) masa.Recepty z vepřového masa ve vlastní šťávě, polotovaru: Zapečený květák s vepřovým masem, Vepřové maso s houbami v pórku, Vepřového masa se špagetami, Vepřové hašé z polotovaru, Vepřový guláš z polotovaru, Kysané zelí zapečené s vepřovým, Vepřové maso v pikantní omáčce, Vepřové rizoto z polotovaru, Flíčky zapečené s vepřovým masem, Vepřové maso dušené v kapustě, Kapustové karbanátky s masem, Zeleninové řízky s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy