Kostky vepřového plecka osolené, okořeněné, dochucené prolisovanými stroužky česneku, tepelně upravené přímo ve sklenicích při zavařování sklenic.
Ingredience:
2 kg | vepřové plece |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 vrchovatá lžíce | soli |
120 ml | vody |
kmín | |
pepř | |
zavařovací sklenice s víčky o objemu 0,5 l |
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem, vše dobře promícháme, rozdělíme do sklenic.
- Do každé sklenice k masu přilijeme tak 30 ml vody, sklenice důkladně uzavřeme víčky.
- Do velkého hrnce, nejlépe na dřevěné dno, postavíme naplněné sklenice s masem, přilijeme vodu do poloviny výšky sklenic, vodu necháme jen tak probublávat, vaříme 2-3 hodiny.
- Hrnec odstavíme, necháme 48 hodin stát, pak hrnec postavíme opět na zdroj tepla a vaříme ještě 1,5-2 hodiny. Takto zavařené maso skladujeme v chladu.