REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené domácí vepřové je skvělé na cesty, na chalupy, nebo tehdy, když je mražák či lednička úplně vymetená …


Ingredience:
1 kglibového bůčku s kůží
nebo
0,5 kgplecka
0,5 kgbůčku
Ostatní:
19 gpragandy (rychlosůl), kdo se bojí pragandy dá sůl kuchyňskou
zavařovací sklenice s uzévěry

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm velké, přidáme sůl a rukama řádně promícháme
2. Maso naplníme do vypařených sklenic 3 cm pod okraj, pořádně okraje sklenic otřeme, zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce
3. Vaříme 2 hodiny při 100 °C, necháme v hrnci do druhého dne, kdy znovu vaříme při 100 °C, ale už jen 1 hodinu
4. Sklenice po mírném zchladnutí vytáhneme a uložíme do sklepa nebo do spíže.

Doporučení:

Větší kus masa po otevření můžeme připravit jako pečeni, nebo upravíme maso jako řízky a to buď na přírodní způsob, nebo také jako smažené. Z menších kousků uvaříme např. obyčejný guláš nebo segedinský. Výborné je i maso na paprice.Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy