REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilujeme řízky na přírodu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování masa.


Ingredience:
vepřová kotleta (pečeně) nebo
kuřecí prsní řízky
koření dle chuti
vývar (instantní i z kostí)
tuk
sůl

Postup:

1. Nakrájené řízky lehce naklepeme, okořeníme
2. Prudce orestujeme po obou stranách
3. Řízky na sebe co nejtěsněji naskládáme do zavařovací sklenice a to do tří čtvrtin 4. Zalijeme předem uvařeným vývarem do čtvrtiny sklenice 5. Postavíme do vlažné vody a sterilujeme 1,5 hodiny
6. Druhý den sterilujeme další 1 hodinu.

Doporučení:

– Vydrží velmi dlouho, jakmile však rosol na dně sklenice začne řídnout,musíme maso okamžitě upotřebit. Orestované řízky můžeme připravit jako přírodní nebo jako smažené (obalované).

Poznámka:

Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy