REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový salát s rukolou, kuřecím masem a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze špenátu, rukoly, oliv, opečených kuřecích kousků, cibule a ředkviček, pokapaný olejem i vinným octem, doplněný vařenými vejci, posypaný krutony.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
100 gmladého špenátu
100 grukoly
100 gčerných oliv bez pecek
4 ksvajec uvařených natvrdo
2 ksrohlíků
1 ksčervené cibule
1 kssvazku ředkviček
červený vinný ocet
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pak v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme a necháme zchladnout
2. Listy špenátu i rukoly propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
3. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěné ředkvičky rozkrájíme na čtvrtinky a rohlíky nakrájené na kostičky v pánvi na sucho opečeme dozlatova
4. Do mísy dáme špenát, rukolu, opečené kousky kuřecího masa, ředkvičky, olivy a cibuli, vše zakapeme olivovým olejem i vinným octem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme
5. Salát rozdělíme na talíře, každou porci doplníme vajíčkem a posypeme krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy