REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z mladého špenátu, rukoly, opečených kostiček rohlíků, orestovaných kousků kuřecích prsou, černých oliv …


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkuřecích prsou
100 gčerných oliv bez pecek
100 gmladého špenátu
100 grukoly
100 mlolivového oleje
50 mlčerveného vinného octa
4 ksvejce
2 ksrohlíky
1 ksčervené cibule
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Špenát i rukolu očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme pepřem a solí
3. Na pánvi rozpálíme 50 ml oleje a maso na něm opečeme ze všech stran doměkka, necháme zchladnout
4. Vejce vaříme asi 8 minut, pak je zprudka zchladíme, oloupeme a nakrájíme na půlky
5. Rohlíky nakrájené na kostičky a na suché pánvi je za stálého míchání opečeme dozlatova
6. Špenát, rukolu, opečené kuřecí kousky, olivy a cibuli dáme do mísy, zalijeme zbylým olivovým olejem, octem a vše opatrně promícháme
7. Salát osolíme, okořeníme pepřem a rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme vejci a opečenými krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy