Lehký pokrm z vařených těstovin, okurky, paprik, šunky, hrášku a mrkve. Salátek je ochuceným dresinkem.
Ingredience:
300 g | fusilli |
300 g | mrkve |
300 g | hrášku |
250 g | salátové okurky |
200 g | uzené krůtí šunky |
2 lžíce | nasekané petrželky |
2 ks | červené papriky |
1 ks | svazku rokety |
voda | |
sůl | |
Na dresink: | |
2 lžíce | jablečného octa |
200 g | zakysané smetany |
200 g | bílého jogurtu |
bylinková sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus, scedíme a necháme okapat
2. Oškrábanou mrkev opláchneme, nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem povaříme asi 7 minut ve vroucí vodě, pak scedíme a necháme okapat
3. Roketu opereme, očistíme, vodu setřepeme a nakrájíme na nudličky
4. Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, mrkví, na kostičky nakrájenou okurkou, očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami, na menší kousky nakrájenou šunkou a roketou
5. Kysanou smetanu smícháme s jogurtem a jablečným octem, ochutíme bylinkovou solí a připraveným dresinkem přelijeme těstoviny a vše promícháme
6. Před podáváním salát posypeme na drobno nasekanou petrželkou.