Rychlá pikantní směs z mletého masa, sterilované papriky a dalších surovin nejlépe podávaná na čerstvě opečených topinkách z klasického chleba.
Ingredience:
500 g | mletého masa (nejlepší míchané 1:1 vepřové s hovězím) |
200 g | sterilované červené papriky |
50 g | strouhaného sýru |
1 ks | větší cibule |
2-3 lžíce | láku z paprik |
2 lžíce | kečupu |
kousek chilli papričky | |
worchestr | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji v pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso, které vidličkou rozmělníme na menší hrudky.
- Maso v pánvi za občasného promíchání restujeme, až si začne pouštět tuk a šťávu, přebytečný tuk lžící sebereme.
- Přidáme protlak, chilli papričku, sterilovanou papriku, podlijeme lákem z paprik, přidáme worchestr, osolíme, opepříme, pod pokličkou dusíme 10 minut.
- Sundáme pokličku a necháme vysmahnout šťávu, aby směs byla hustá.
- Hotovou směs navršíme na topinky a posypeme strouhaným sýrem.
Text i foto: D. Marounek