REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilská caponata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená zeleninová směs s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
450 gdrcených rajčat
100 gvypeckovaných černých oliv
150 mlolivového oleje
2 lžíceocta
1 lžícecukru
1 lžícesterilovaných kaparů
2 ksbarevných paprik
2 ksstroužků česneku
1 ksmenšího řapíkatého celeru
1 kscibule
1 kscukety
1 kslilku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytý lilek vodorovně překrojíme na polovinu, na řezné ploše uděláme několik zářezů, osolíme, necháme 15 minut odstát, pak lilek opláchneme a nakrájíme na kostičky o straně asi 2,5 cm
2. Papriky, cuketu i řapíkatý celer očistíme a najkrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na kolečka
3. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme najkrájenou cibuli, přidáme lilek, papriky, cuketu, řapíkatý celer a vše za občasného promíchání restujeme 5 minut, pak přidáme drcená rajčata a dusíme ještě dalších 5 minut
4. Zeleninovou směs dochutíme octem, cukrem, oloupanými utřenými stroužky česneku, mletým pepřem, solí, pak vmícháme překrájené olivy, kapary a vše povaříme ještě asi 10 minut, až se odpaří přebytečná tekutina.

Doporučení:

Servírujeme jako přílohu k masu, ale můžeme podávat teplou i studenou s pečivem i bez pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy