REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilská caponata II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská zeleninová příloha vhodná k pečeným masu či rybám, nebo i samostatný bezmasý chod.


Ingredience:
500 grajčat
500 glilků
500 gcuket
300 gřapíkatého celeru
100 gvypeckovaných černých oliv
60 gpiniových oříšků
50 gcukru krupice
1 dlvinného octa
2 ksčervené cibule
hrst kaparů naložených v soli
čerstvá bazalka na ozdoobu
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté lilky i cukety nakrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 20 minut vypotit
2. Očištěný na kousky nakrájený řapíkatý celer povaříme 2 minuty v horké osolené vodě, scedíme a pak v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme
3. V jiné pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme oloupané na drobno nasekané cibule, přidáme piniové oříšky, olivy, capary, omytá na kostičky nakrájená rajčata a 20 minut zvolna podusíme
4. Mezitím opláchneme lilky i cukety vodou, osušíme je, pak v hrnci na rozehřátém oleji nejdříve zprudka 6 minut opékáme lilky, poté přidáme na 2 minuty cukety, protože ty musí zůstat tužší
5. Potom do hrnce přidáme opečené kousky řapíkatého celeru, připravenou rajčatovou směs, zasypeme krupicovým cukrem, zalijeme vinným octem a dusíme na mírném ohni, dokud se vinný ocet nevstřebá, podle chuti osolíme i opepříme, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy