REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilská caponata II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská zeleninová příloha vhodná k pečeným masu či rybám, nebo i samostatný bezmasý chod.


Ingredience:
500 grajčat
500 glilků
500 gcuket
300 gřapíkatého celeru
100 gvypeckovaných černých oliv
60 gpiniových oříšků
50 gcukru krupice
1 dlvinného octa
2 ksčervené cibule
hrst kaparů naložených v soli
čerstvá bazalka na ozdoobu
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté lilky i cukety nakrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 20 minut vypotit
2. Očištěný na kousky nakrájený řapíkatý celer povaříme 2 minuty v horké osolené vodě, scedíme a pak v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme
3. V jiné pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme oloupané na drobno nasekané cibule, přidáme piniové oříšky, olivy, capary, omytá na kostičky nakrájená rajčata a 20 minut zvolna podusíme
4. Mezitím opláchneme lilky i cukety vodou, osušíme je, pak v hrnci na rozehřátém oleji nejdříve zprudka 6 minut opékáme lilky, poté přidáme na 2 minuty cukety, protože ty musí zůstat tužší
5. Potom do hrnce přidáme opečené kousky řapíkatého celeru, připravenou rajčatovou směs, zasypeme krupicovým cukrem, zalijeme vinným octem a dusíme na mírném ohni, dokud se vinný ocet nevstřebá, podle chuti osolíme i opepříme, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy