Pokud hledáte dietní jídlo, do redukčního jídelníčku se skvěle hodí například kuřecí maso. Spolu se zeleninou jde o odlehčený pokrm vhodný k obědu či večeři právě pro lidi, snažící se zhubnout, ale i pro ty, co chtějí zdravě jíst.
Ingredience:
1 balení | kuřecích prsních řízků (například DZ Klatovy) |
1 sklenička | pesta ze sušených rajčat |
1 ks | červená salátová čekanka (Radicchio) |
1 ks | salát Lolo Biondo |
1 ks | Salátová okurka |
2 hrsti | cherry rajčat |
1 hrst | listů bazalky |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme, naložíme do směsi pesta ze sušených rajčat, olivového oleje a bazalky a necháme v chladu odležet, ideálně přes noc
- Saláty opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a natrháme
- Rajčata a okurku nakrájíme, smícháme se saláty, přidáme čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem
- Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme mírně okapat a orestujeme na suché pánvi, nakonec přidáme k zelenině.
Zdroj: www.dzklatovy.cz