REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s pečenou krůtou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařených brambor přelitý ochucenou zálivkou, pokladený plátky masa, ozdobený hroznovým vínem, čekankou a celerem.


Ingredience:
600 gbrambor
250 ghroznového vína
3 ksřapíků celeru
2 ksčekankových puků nebo 1 malá červená čekanka
zbytek upečené krůty
Na zálivku:
3-4 lžícebílého vinného octa
4 lžíceoleje
3 lžícezeleninového vývaru
2 lžícepikantní hořčice
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Připravíme si zálivku; do misky dáme olej, bílý vinný ocet, zeleninový vývar, pikantní hořčici, vše dobře ušleháme a dochutíme solí, pepřem i cukrem
2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme je, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky, přelijeme připravenou zálivkou a necháme v chladu marinovat 3. Kuličky vína rozpůlíme a zbavíme jadérek, řapíky celeru nakrájíme na kolečka a čekanku nakrájíme na proužky nebo natrháme na malé kousky
4. Marinované brambory upravíme na velkou mísu nebo na talíře, ozdobíme hroznovým vínem, celerem, čekankou a poklademe plátky pečeného krůtího masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy