Salát z vařených brambor přelitý ochucenou zálivkou, pokladený plátky masa, ozdobený hroznovým vínem, čekankou a celerem.
Ingredience:
600 g | brambor |
250 g | hroznového vína |
3 ks | řapíků celeru |
2 ks | čekankových puků nebo 1 malá červená čekanka |
zbytek upečené krůty | |
Na zálivku: | |
3-4 lžíce | bílého vinného octa |
4 lžíce | oleje |
3 lžíce | zeleninového vývaru |
2 lžíce | pikantní hořčice |
mletý pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Připravíme si zálivku; do misky dáme olej, bílý vinný ocet, zeleninový vývar, pikantní hořčici, vše dobře ušleháme a dochutíme solí, pepřem i cukrem
2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme je, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky, přelijeme připravenou zálivkou a necháme v chladu marinovat 3. Kuličky vína rozpůlíme a zbavíme jadérek, řapíky celeru nakrájíme na kolečka a čekanku nakrájíme na proužky nebo natrháme na malé kousky
4. Marinované brambory upravíme na velkou mísu nebo na talíře, ozdobíme hroznovým vínem, celerem, čekankou a poklademe plátky pečeného krůtího masa.