REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný česnek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stroužky česneku naložené v sladkokyselém nálevu, svařené, naplněné do zavařovacích sklenic, zalité olejem.


Ingredience:
500 gočištěných stroužků česneku
4 lžícecukru
1 lžícesoli
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
7 kshřebíčků
3 ksfeferonky
1 ksbobkového listu
2 dclpřevařené vody
2 dclčerveného vína
2 dclvinného octa

Postup:

1. Víno spolu s octem a vodou smícháme s kořením, cukrem a solí, vše přivedeme k varu, ale dále nevaříme
2. Česnek a feferonky vložíme do kameninové, porcelánové nebo skleněné nádoby, zalijeme horkým svařeným nálevem a necháme den v chladnu stát
3. Druhý den vše povaříme tak 10 minut, necháme vychladnout
4. Česnek i s nálevem a dalšími ingrediencemi plníme do sklenic, povrch každé sklenice zalijeme olejem, uzavřeme víčky a uložíme v chladu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy