REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný česnek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme jako ostrou pochutinu k masitým pokrmům. Recept můžeme použít na podzim, po sklizni a využít menší nebo poškozené hlavičky česneku. Lze zavařit i na jaře, když česnek začíná vyšeptávat a nechceme o něj přijít, sice nemá takovou sílu, jako z podzimní sklizně, ale drcené feferonky mu dají říz.


Ingredience:
1 kgčesneku
100 gcukru
2 lžíceeje
1 lžícesoli
1 lžičkadrcených feferonek
1 lžičkatymiánu
0,7 lbílého vína
1 dclocta
12 kshřebíčků
6 ksbobkových listů

Postup:

1. Česnek oloupeme, oloupané stroužky povaříme 3 minuty v nálevu z výše uvedených ingrediencí, necháme 12 hodin marinovat
2. Druhý den vyjmeme hřebíček a bobkový list, česneky i s nálevem plníme do sklenic a sterilujeme 5 minut při 90 °C.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy