REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická pikantní směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřové plece osmahnuté na cibuli a dušené s nakrájenou paprikou, česnekovými výhonky, kukuřicí a rajčaty. S chilli papričku a nakonc sypané lístky koriandru.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
400 gkrájených loupaných rajčat v nálevu
150 gčesnekových výhonků (lze nahradit zelenými fazolkami)
150 gsterilované kukuřice
1 lžícenasekaného koriandru
2 kscibule
1 ksvětší červené papriky
1 kschilli papričky
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plecko nakrájíme na menší kostky
2. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět
3. Vložíme kostky plecka, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou 30 minut
4. Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájenou papriku, kousky česnekových výhonků, kukuřici a konzervu oloupaných nakrájených rajčat i s nálevem, nasekanou chilli papričku, nasekané lístky koriandru
5. Přikryjeme pokličkou a dusíme ještě 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo hranolky, pečivem, chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy