REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medailonky z vepřové svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené plátky vepřové svíčkové krátce podušené ve výpeku zjemněném hořčičným máslem, servírované se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové svíčkové
80 goleje
40 ghořčičného másla (připraveného ze 30 g másla a 10 g hořčice)
20 ghladké mouky
200 mlhusté smetany
50 mlbílého vína
2 lžíceworcesterské omáčky
šťáva z 1 ks citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Maso zbavené blan, omyté a osušené nakrájíme na silnější plátky (na jednu porci počítáme asi 3-4 kusy), mírně je naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, po jedné straně zaprášíme moukou
2. Medailonky zprudka z obou stran opečeme dozlatova
3. Hotové maso vyjmeme, uchováme v teple (stačí je na talíři zakrýt pokličkou), přebytečný tuk z pánve slijeme, do výpeku přidáme hořčičné máslo, ve kterém medailonky krátce podusíme
4. Maso opět vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, přidáme víno, smetanu, šťávu z citrónu, worcesterskou omáčku a krátce povaříme
5. Medailonky servírujeme přelité smetanovou omáčkou z výpeku.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy