Zprudka opečené plátky vepřové svíčkové krátce podušené ve výpeku zjemněném hořčičným máslem, servírované se smetanovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | vepřové svíčkové |
80 g | oleje |
40 g | hořčičného másla (připraveného ze 30 g másla a 10 g hořčice) |
20 g | hladké mouky |
200 ml | husté smetany |
50 ml | bílého vína |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
šťáva z 1 ks citrónu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso zbavené blan, omyté a osušené nakrájíme na silnější plátky (na jednu porci počítáme asi 3-4 kusy), mírně je naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, po jedné straně zaprášíme moukou
2. Medailonky zprudka z obou stran opečeme dozlatova
3. Hotové maso vyjmeme, uchováme v teple (stačí je na talíři zakrýt pokličkou), přebytečný tuk z pánve slijeme, do výpeku přidáme hořčičné máslo, ve kterém medailonky krátce podusíme
4. Maso opět vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, přidáme víno, smetanu, šťávu z citrónu, worcesterskou omáčku a krátce povaříme
5. Medailonky servírujeme přelité smetanovou omáčkou z výpeku.
Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.