Pomazánka z drcené tresky á-la losos a dalších dobrot.
Ingredience:
150 g | majonézy |
20 g | kaviáru (čená nebo i červený) |
1 ks | balení drcené tresky á-la losos (cca 100 g) |
1 lžičku | citrónové šťávy |
špetku cukru | |
sůl |
Postup:
1. Drcenou tresku vyšleháme pomocí tyčového mixéru spolu s majonézou
2. Pěnu dochutíme citrónovou šťávou a cukrem, případně ji mírně osolíme
3. Na kousky pečiva (nejlépe tmavého) natřete vrstvu pomazánky a navrch kápneme trochu kaviáru
5. Dozdobte např. čerstvou petrželkou s kouskem rajčete, nebo 1/
4 plátku limetky …
Hotovou pomazánku je lepší nechat v chladničce hodinu uležet.
Poznámka:Místo kaviáru můžeme použít lososí pastu.