REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Královské ostružinové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto pokladené ostružinami, potřené tvarohovou hmotou a posypané mandlemi, upečené dozlatova.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
60 gtuku
30 gdroždí
1 ksvejce
2 dl (asi)mléka
2 lžícepískového cukru
špetka soli
tuk na vymazání plechu
moučkový cukr na posypání
oloupané mandle
Na náplň:
750 gostružin
500 gměkkého tvarohu
150 gpískového cukru
3-4 ksvajec
1 ksbalíčku vanilinového cukru
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
1 dlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Na vál prosejeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vykynout
2. Pak vmícháme rozehřátý tuk, vejce, sůl, zbylé mléko podle potřeby a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout
3. Vykynuté těsto vyválíme na plát, který přeneseme na tukem vymazaný plech a povrch posypeme očištěnými ostružinami
4. Žloutky smícháme s tvarohem, smetanou, pískovým i vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Tvarohovou hmotu rozetřeme na ostružiny, posypeme nudličkami mandlí a v předehřáté troubě zvona upečeme dozlatova, pak necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme na dílky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy