Nepečený dezert z BeBe sušenek a dalších ingrediencí, plněný banánem a tvarohovým krémem, ozdobený čokoládovou polevou nebo posypaný grankem či rozdrcenými sušenkami.
Ingredience:
2 balení (500 g) | jemného tvarohu (ne vaničkový!) |
2 balení | tmavých Bebe sušenek |
200 g | másla |
150 g | moučkového cukru |
2 sáčky | čokoládové polevy, nebo granko, či rodrcené sušenky) |
2 lžíce | rumu |
2 ks | velkých, rovných banánů |
alobal |
Postup:
1. Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme tvaroh a rum, vše vyšleháme
2. Rozložíme plát alobalu, na něj vyskládáme na délku BeBe sušenky jako šachovnici (měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střídejte světlé a tmavé)
3. Gumovou stěrkou rozetřete polovinu připraveného krému, na něj vyskládáme další vrstvu sušenek, jen je skládáme obráceně, tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak, nakonec rozetřeme zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položíme oloupané banány
4. Alobal uchopíme na koncích z delší strany, přiklopíme je opatrně k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy
5. Dezert dáme do lednice ztuhnout, pak ho hojně polijeme čokoládovou polevou a dáme opět do lednice, nejlépe přes noc, vychladit (polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni), nebo střechu posypeme grankem, či rozdrcenými sušenkami
6. Až sušenky zvláční a střecha ztuhne, nakrájíme ji na jednotlivé řezy a podáváme.
Do krému lze zapracovat i dužnaté ovoce, jako kousky pomeranče, mandarinky …