Sladký dezert z piškotového korpusu potřeného pudinkovou směsí, pokladeného BeBe sušenkami a ozdobený polevou.
Ingredience:
270 g | polohrubé mouky |
250 g | cukru krystal |
250 g | másla |
500 ml | mléka |
10 lžic | vody |
5 lžic | kakaa |
2 lžíce | rumu |
4 ks | vejce |
2 ks | balení vanilkového pudinku |
2 ks | balení BeBe sušenek |
1 ks | kypřícího prášku do pečiva |
Postup:
1. Ve větší míse ušleháme sníh z bílků
2. V druhé nádobě vyšleháme žloutky s cukrem a několika lžícemi horké vody, postupně přidáme mouku s kypřicím práškem a sníh z bílků, šleháme, dokud neušleháte středně husté těsto
3. Těsto vylijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu
4. Pečeme při teplotě 180-190 °C asi 30 minut
5. Mléko přivedeme do varu, přidáme pudinky rozmíchané v trošce mléka a 3 lžíce cukru krystal, vaříme, dokud pudinky úplně nezhoustnou
6. Do hotových pudinků zamixujeme 150 g másla a hmotu nalijeme na vychladlý piškot
7. Dezert po celé ploše poklademe sušenkami BeBe, sušenky přetřeme ještě rumem smíchaným s vodou, aby hezky změkly
8. Do menší misky nasypeme moučkový cukr a kakao, prášek rozmícháme
9. Rozehřejeme zbylých 100 g másla a přivedeme k varu trochu vody, obojí pak nalijte do misky k cukru a kakau, důkladně promícháme, až vznikne jemná hmota, tu rozetřeme po celé ploše BeBe sušenek
10. Moučník necháme vychladnout, pak ho uložíme do chladničky ztuhnout, hotový nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme podávat.