REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

(Nejen) slavnostní menu, stolování, prostírání

Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít! Kromě nabídky menu k různým příležitostem se v této rubrice dočtete o správné úpravě stolu, o prostírání …


Vepřové hody I.

Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Vepřové hody II.

Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Víme, jak posílit imunitu v době koronaviru: Připravte si vitamínové menu

V době koronavirové infekce, která se šíří světem, je důležité podpořit fungování imunitního systému. Jak na to? Zkuste si připravit zdravé menu z dostupných surovin ve vaší lednici. Všechny recepty jsou jednoduché, rychlé a pomoci vám mohou i vaše děti.

Vybíráme chutnou polévku

Polévky většinou patří neodmyslitelně nejen ke slavnostnímu menu, ale podávají se také jako součást běžného pracovního oběda. Mnozí lidé si pořádný oběd bez polévky ani neumějí představit. Při sestavování jídelníčku vždy určíme nejprve hlavní jídlo a k němu pak vybíráme vhodnou polévku …

Zpracujte čerstvé ovoce a zeleninu: V jednoduchosti je krása a spousta chuti!

V srpnu jsme se pustili do osvědčených, „léty prověřených“ receptů, které jsme lehce vylepšili. Zkusili jsme i něco nového, „vypůjčeného“ ze vzdálenějších krajin. Jako vždy jsme však sáhli po co možná nejkvalitnějších ingrediencích a čerstvých surovinách z našich luhů a hájů.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy