REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ochutnejte halloweenské „strašně“ snadné recepty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Veselý a strašidelný svátek, který slaví celá rodina. Halloween, který letos připadá na úterý 31. října, není zdaleka jen o hrůzu nahánějících kostýmech. Mnoho lidí svátek bere také jako příležitost k uspořádání tematické večeře s lahodnými halloweenskými recepty na jídelním lístku: děsivě krvavé aperitivy, strašlivě dobré dorty nebo smrtelně sladké dezerty. Je to zkrátka večer, kdy můžete pohostit neobvyklým způsobem kohokoliv z rodiny či koledníků třeba některou z těchto strašidelných pochoutek.


Ještě před chystáním tajemného menu se však nezapomeňte pověnovat výzdobě, abyste vytvořili tu správnou halloweenskou atmosféru. Vyřezávané dýně jsou u stolu nebo za okny nutností. A na závěr večera si pak můžete pustit horor nebo dětem přečíst strašidelný příběh, u kterého se budete společně třást až do pozdních nočních hodin. Fuj, hrůza!

 

Podrobné recepty k tomuto článku se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!

 

 

 

 

Želatina na sladké i slané Vitana

Jak už název napovídá, tuto želatinu můžete použít nejen na sladké dezerty, ale také na zalití pokrmů studené kuchyně. V případě sladké kombinace připravovanou želatinu oslaďte cukrem nebo ovocnou šťávou. Na vychladlý moučník ji však lijte až po zchladnutí, jakmile uvidíte, že začíná želírovat. Jeden sáček vám vystačí na dort o průměru 30 cm.

Doporučená cena: 25,90 Kč

 

Vanilkový cukr Vitana

Máte rádi vanilku a současně i sladké? Vyzkoušejte vanilkový cukr od Vitany, kterým ihned provoníte letošní halloweenské dobroty. Přidat jej můžete do pavučinkových palačinek nebo do domácí šlehačky, kterou můžete „krvavé“ dezerty dozdobit. Nezapomeňte, že ve vanilkovém cukru můžete i obalit menší sladkosti jako třeba želé pro koledníky.

Doporučená cena: 11,90 Kč

 

Kypřicí prášek do pečiva Vitana

Při rychlém domácím pečení se vyplatí vsadit na jistotu v podobě kypřicího prášku do pečiva od Vitany. Skvěle se hodí do třeného či piškotového těsta, ale i medového perníku nebo palačinek. Doporučujeme jej přidat do těsta až na závěr, aby těsto hezky „naskočilo“ během pečení.

Doporučená cena: 7,90 Kč

 

Moučkový cukr s vanilkou Vitana

Jak ukazují naše strašidelné recepty, moučkový cukr s vanilkou je v cukrařině naprosto univerzální svým využitím. Můžete jej přidat do těsta na lívance, osladit jím dortový krém nebo jím zaprášit právě dosmažené palačinky.

Doporučená cena: 11,90 Kč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

Fialové brambory (odrůda Blue Star a odrůda Valfi)

Již několik let se objevují na českém trhu fialové brambory. Sice vypadají svým vzhledem, tedy především barvou dost jedovatě, ale jsou velmi zdravé. Fialová barva je způsobena flavonoidy, které patří mezi přírodní antioxidanty, které působí příznivě na civilizační choroby. Fialové brambory obsahují těchto látek 3x – 4x více než klasické žluté odrůdy. Platí, čím jsou tmavší, tím jsou zdravější.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Zapomeňte na drastické diety. Poradíme jak na lednový očistný detox

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, svou nezastupitelnou roli v nich hraje ale také dobré jídlo. Spousta dobrého jídla. Pokud jste si ho během konce roku neodpírali a teď koketujete s myšlenkou, že dny hýření vybalancujete rychlou, drastickou dietou, máme pro vás alternativní tip: vyzkoušejte raději očistný detox.

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy