REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Parádní sváteční jednohubky za pár minut!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoce, Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na Rio Mare Paté – fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“. Zde trocha inspirace…


Kanapky s tuňákovým krémem, artyčoky, pepřem tří barev a semínky – snadno vytvoříte nejrůznější variace, stačí sáhnout po tuňákovém krému, slunečnicová semínka doplnit opraženými dýňovými semínky či jinými oblíbenými ořechy, které stačí najemno nasekat. Namísto ostré feferonky lze použít sušená rajčata, pórek, cibulku, stejně tak ve výběru pečiva se meze nekladou.

 

Slané krekry s tuňákovým paté a olivami – opět jednoduchý recept, který lze obměňovat zcela dle fantazie. Pokud namísto paté s olivami preferujete variantu rybího krému s citrónovou šťávou, pak stačí dozdobit plátkem citronu a snítkou petrželky. Milovníci výraznějších chutí ocení verzi s feferonkou, na dozdobení stačí kousek papričky, čerstvé či naložené. Křupavé krekry není problém mít doma vždy v rezervě, ideálně více druhů, takže tyhle chuťovky jsou další sázkou na jistotu. Pokud namísto krekrů sáhnete po opečené bagetce, budete sami překvapení, jak lahodná kombinace vznikne.

 

Kanapky s paté z růžového lososa, s pomerančem, cibulkou a koprem – na zprudka opečené plátky bagetky vrstvíme směs z najemno nasekané cibulky, promíchané s dužinou z pomeranče, trochou nastrouhané pomerančové kůry, kapkou olivového oleje, to vše dochuceno solí a pepřem. Poté zdobíme kopečkem lososového paté a navrch snítkou kopru.

 

Mini wrapy s paté z růžového lososa – pokud máte přeci jen chvilku času, pak vyzkoušejte tuto inspiraci na mini wrapy – rozhodně uděláte dojem a s trochou fantazie si vystačíte i s tím, „co dům dá“. Nicméně na základní recept zní – připravte si 2 tenké placky, na které rozložíte plátky ementálu, případně jiného oblíbeného sýru, na ně poklaďte chřestové výhonky, ale mohou být též oblíbené klíčky, nadrobno nasekaný pórek, barevná paprika, olivy, sušená rajčata apod. a naneste paté z lososa. Rozetřete do tenké rovnoměrné vrstvy a posypte nasekanými mandlemi. Placky zarolujte, krájejte na tenká kolečka, která propíchnete párátkem, aby držela pěkně pohromadě.

 

„Rio Mare Paté – pravá italská chuť“

Pro více informací, inspirace i lahodných a rychlých receptů, navštivte

https://www.riomare.cz/

nebo se staňte našimi fanoušky na

https://www.facebook.com/RioMareCesko/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

10 tipů, jak začít letos jíst lépe

Dali jste si do nového roku celou řadu nejrůznějších předsevzetí, která jste vzdali hned v prvním lednovém týdnu? Nezoufejte, nic není ještě ztraceno. Není totiž potřeba dávat si mnoho velkých cílů jako například kolik kilogramů najednou zhubneme či zařazovat do svého už tak nabitého rozvrhu každodenní sportovní aktivitu. Taková předsevzetí zpravidla totiž nedokážeme splnit a pak nás spíše demotivují. Místo toho zkuste letos udělat skutečnou změnu a začněte jíst lépe. Stačí začít přemýšlet o tom, co jíte a dělat malé změny, které stojí malé úsilí, ale mohou mít velký efekt. Dlouhodobě vám tyto malé krůčky pomohou zkvalitnit nejenom jídelníček, ale především i zdraví.

číst dále ...

Sůl nad zlato? Omyl! Sůl a pepř z Kampotu na zlato!

Kouzlete v kuchyni. V každé správně kuchyni nesmí chybět základní výbava. A tou je jednoznačně pepř a sůl. A pak také určitě odhodlání a chuť připravit pro sebe a své blízké něco chutného z kvalitních surovin. Pokud spadáte do tohoto týmu, určitě musíte vyzkoušet unikátní Kampotský černý a fermentovaný pepř. Pepře La Plantation jsou jedničkou na světovém trhu. Získali mnoho cen na mezinárodních gastronomických soutěžích a mnoho uznávaných šéfkuchařů na Kampotský pepř nedá dopustit. I vy teď můžete kouzlit s tímto unikátním pepřem ve své kuchyni a povznést vaše pokrmy na vyšší level.

číst dále ...

PŘÍBĚH REGIONÁLNÍ POTRAVINY: Chtěl zužitkovat vše, co se urodí. Vznikla delikatesa ze slámového vína, která nemá obdoby

Nechtěl vyrábět vína ve velkém. A tak se dnes již třiasedmdesátiletý Oldřich Drápal zaměřil na slámové víno. Díky téměř 20 letům poctivé práce se řadí k jednomu z největších producentů slámového vína u nás. Vyrobí přibližně 30 tisíc lahví ročně. Porotce soutěže Regionální potravina ovšem okouzlil svým naprosto jedinečným produktem – rosolem Slamáčkem, jehož základem je slámové víno odrůdy Pálava. Ocenění Regionální potravina získal v roce 2021.

číst dále ...

BRAND BOX prosinec 2021 – balíček plný novinek

Sice už máme po Vánocích, ale pojďme se podívat, co bylo v posledním Brand Boxu pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Zimní období máme neodmyslitelně spjato s perníčky, a tak přichází Babiččina volba se speciální limitovanou edicí hladké mouky – Mouka na perníčky. Směs pšeničné a žitné mouky na pečení voňavých domácích perníčků. Cena je: 17,90 Kč (1 Kg).

číst dále ...

Prosecco pod lupou: Co ukrývá oblíbené šumivé víno?

Ačkoliv první zmínky o proseccu se datují do konce 18. století, sklenku šumivého nápoje si pravděpodobně dopřávali už staří Římané. Svůj název získalo podle vesničky blízko italského Terstu a dnes je prosecco základním kamenem italských vín. Jak si ho vychutnat nejlépe a jak poznat, že si kupujete pravé prosecco?

číst dále ...

Nastartujte své libido s afrodiziaky

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy