REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská směs pěti koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi oblíbené asijské koření. Bývá nazýváno koření pěti vůní.


Sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou. Nazývá se také koření pěti vůní. Někdy se při přípravě ještě doplňuje zázvorem a kardamomem. Zajímavě jí ochutíme čínské pokrmy z hovězího a jiných druhů mas.

Skládá se ze stejných dílů fagary (sečuánského pepře), badyánu, fenyklu, hřebíčku a skořice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy