REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čubrica

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… hodí se na grilované pokrmy, hlavně z mletého masa …


Základ této směsi pocházející z Balkánu tvoří pískavice, libeček a sušená saturejka. Další složkou je pražená kukuřičná mouka, a sůl. K tomuto základu se často přidávají sušené chilli papričky nebo sušená celerová nať.

Chuť má hořkou až mírně palčivou. Hodí se na grilované pokrmy, hlavně z mletého masa. Samozřejmě má velké uplatnění v balkánských pokrmech jako například v musace nebo džuveči. Také se dává do kebabu, zeleninových a masových směsí a do některých zeleninových polévek.

Někdy se čubricí ochucují sýry, tvarohové pomazánky. Vhodná je i do pokrmů s fazolí nebo dalšími luštěninami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy