Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaová poleva


Tmavá poleva ke zdobení cukroví a popřípadě moučníků.
1 hrnekcukru moučka
4 lžíceztuženého tuku
3 lžícekakaa

1. Cukr prosejeme
2. Ztužený tuk rozehřejeme
3. Rozehřátý tuk utřeme s cukrem, postupně přisypáváme kakao a umícháme hladkou polevu.

Poznámka:
- Moučkový cukr pro přípravu polevy vždy prosejeme
- Chceme-li, aby byla cukrová poleva zvláště lesklá, přidáme do ní za stálého míchání několik kapek octa
- Je-li poleva řídká i po delším tření, vmícháme do ní ještě trochu cukru
- Je.li poleva příliš hustá, přidáme do ní bílek nebo horkou vodu - podle druhu polevy
- Bílkové polevy rychle schnou, proto s nimi musíme pracovat rychle, pokud polevy zbude, přikryjeme ji mokrou utěrkou
- Srazí-li se nám čokoládová poleva, vmícháme do ní lžíci horké vody a polevu dobře utřeme.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.9. - 30.10. Posvícení

Podle legendy slavil první posvícení Šalamoun, když světil svůj chrám v Jeruzalémě. Každý rok v ten stejný den pak pořádal hostinu pro své přátele na počest vysvěcení chrámu.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy