Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaová poleva

10 minut(y)
Náročnost 1

Tmavá poleva ke zdobení cukroví a popřípadě moučníků.
1 hrnekcukru moučka
4 lžíceztuženého tuku
3 lžícekakaa

1. Cukr prosejeme
2. Ztužený tuk rozehřejeme
3. Rozehřátý tuk utřeme s cukrem, postupně přisypáváme kakao a umícháme hladkou polevu.

Poznámka:
- Moučkový cukr pro přípravu polevy vždy prosejeme
- Chceme-li, aby byla cukrová poleva zvláště lesklá, přidáme do ní za stálého míchání několik kapek octa
- Je-li poleva řídká i po delším tření, vmícháme do ní ještě trochu cukru
- Je.li poleva příliš hustá, přidáme do ní bílek nebo horkou vodu - podle druhu polevy
- Bílkové polevy rychle schnou, proto s nimi musíme pracovat rychle, pokud polevy zbude, přikryjeme ji mokrou utěrkou
- Srazí-li se nám čokoládová poleva, vmícháme do ní lžíci horké vody a polevu dobře utřeme.



reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

24.12. - Vánoce

Mezi vzpomínkami z dětství, které se každému vybavují, jsou vzpomínky na Vánoce. Jsou milé sluchu i zraku, plné vůně a chutí, které nás provázejí po celý život. Rodinné teplo vánoc milujeme snad všichni, snad vyjma těch, co ho bohužel nepoznali.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy