Víte, že …
Víte, že tradiční český chléb je tzv. pšeničnožitný, vyráběný z těsta zadělaného žitným kváskem, k jehož výrobě se používají dvě mouky: pšeničná chlebová a žitná na výrobu kvasů? Víte, že biftek se připravuje zásadně ze svíčkové nakrájené ze středu na menší kulaté bifteky? Víte, že povodem je rýže z Jižní Asie …….
10 věcí, které potřebujete vědět o máku
11 druhů fazolí
4 věci, které jste nevěděli o šlehačce
Beefsteak (biftek)
Čarujeme s rýží: víte, jaké druhy rýže jsou vhodné na rizoto či jako příloha?
Desatero pro výběr kvalitního másla
Druhy sýrů
Druhy těstovin
Gastronomická pravidla (zásady)
Chleba
Lanýže
Maso (niku) v japonské kuchyni
Melta: Dříve prostá náhražka, dnes součást zdravého životního stylu
Mýty provázející řepku od pole až do kuchyně
Nachos – nedílná součást mexické kuchyně
Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso? A jaký kousek hovězího je ten nejlepší?
Omáčky, jejich dělení
Parmazán
Paštika – perla studené kuchyně
Pokrmy z ryb, rybek a rybiček
- 1
- 2
- Následující
reklama