REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Babiččina rýže v peřině

V hrnci, na rozpáleném oleji, orestovaná rýže, nechaná v peřinách dojít.

České zelí

Na nudličky nakrájené zelí, podušené.

Dušená mrkev s hráškem

Klasika ze školních jídelen a také dietní pokrm vhodný pro malé děti a nemocné.

Fazolky na smetaně

Fazolové lusky podušené na cibulovém základě mírně podlité vodou, dochucené zakysanou smetanou, citronovou šťávou, cukrem a solí, servírované například s vařenými brambory a vejci uvařenými na tvrdo.

Karotka s křenem dušená na másle

Porce mrkve smíchané s křenem, podušené na másle a zjemněná smetanou.

Moravské zelí

Podušené hlávkové zelí, ochucené. Přidáváme jako přílohu k tučnějším masovým pečením.

Slezské kysané zelí

Dušené kysané zelí má sladkokyselou chuť a je zahuštěné zásmažkou s cibulí, slaninou, strouhanými brambory.

Slezské zelí

Recept na podušené zelí, zahuštěné nastrouhanými brambory.

Staročeská čočka na kyselo

Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.

Staročeská rýže

Dušená rýže na cibuli, slanině, s česnekem a majoránkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy