Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | čočky |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | octa |
1 ks | větší cibule |
voda na máčení | |
sůl |
Postup:
1. Přebranou, několikrát propláchnutou čočku zalijeme studenou vodou a necháme v chladu 1 hodinu bobtnat
2. Pak čočku dáme vařit ve stejné vodě, ve které se máčela (voda musí sahat po okraj čočky) a vaříme ji téměř doměkka (20 minut)
3. Očištěnou, jemně pokrájenou cibuli orestujeme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zásmažku zamícháme do čočky
4. Dochutíme octem, cukrem, solí a pokrm necháme chvíli probublat.