REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská čočka na kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gčočky
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
2 lžícecukru
2 lžíceocta
1 ksvětší cibule
voda na máčení
sůl

Postup:

1. Přebranou, několikrát propláchnutou čočku zalijeme studenou vodou a necháme v chladu 1 hodinu bobtnat
2. Pak čočku dáme vařit ve stejné vodě, ve které se máčela (voda musí sahat po okraj čočky) a vaříme ji téměř doměkka (20 minut)
3. Očištěnou, jemně pokrájenou cibuli orestujeme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zásmažku zamícháme do čočky
4. Dochutíme octem, cukrem, solí a pokrm necháme chvíli probublat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy