REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na podušené zelí, zahuštěné nastrouhanými brambory.


Ingredience:
1 kshlávky zelí
2 kssyrové brambory
slanina
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na kostičky a rozškvaříme ji
2. Přidáme pokrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme, nezapomeneme mírně osolit
3. Poloměkké zelí zahustíme bramborami; oloupané syrové brambory jemně nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávu
4. Zelí trochu podlijeme a dovaříme doměkka. 5. K zelí můžeme podávat například bramborové knedlíky plněné uzeným masem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy